Iedereen gelijk voor de wet! PSG slaat olympische droom Mbappé aan diggelen door EK en... dan moet Neymar ook maar thuisblijven

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Iedereen gelijk voor de wet! PSG slaat olympische droom Mbappé aan diggelen door EK en... dan moet Neymar ook maar thuisblijven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Olympische Spelen zullen niet opgevrolijkt worden door de komst van Kylian Mbappé en Neymar. PSG weigert de spelers af te staan.

Kylian Mbappé en Neymar willen graag naar de Olympische Spelen. Het olympische voetbaltoernooi wordt dan wel betwist met spelers onder de 23 jaar, maar in elke selectie zijn drie uitzonderingen toegestaan. 

Mbappé maakt er al lang geen geheim van dat hij na het EK de Franse olympische selectie wil vervoegen. Deze week liet Neymar dan weer weten dat hij de Braziliaanse olympische titel wil verdedigen. 

Maar het lijkt niet te gebeuren. PSG weigert de sterspelers af te staan. De olympische Spelen zijn geen officiële FIFA-aangelegenheid, dus zijn clubs niet verplicht hun spelers af te staan aan de nationale voetbalbonden. 

Al valt er wel iets te zeggen voor de mening van de Franse landskampioen. Het EK eindigt - en les Bleus zullen wel even meegaan - op zondag 12 juli. Amper twaalf dagen later beginnen de Olympische Spelen. 

Neymar mag dan wel niet deelnemen aan het EK, maar PSG stelt iedereen gelijk voor de wet. De Fransen willen hun spelers laten rusten met het oog op de start van de vaderlandse competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties