Rode Duivels en Flames zullen het nog een hele tijd zonder elkaar moeten doen

Nils Wens
| 0 reacties
Rode Duivels en Flames zullen het nog een hele tijd zonder elkaar moeten doen

Volg België nu via WhatsApp!

De Europese Voetbalbond UEFA heeft woensdag, in overleg met de 55 aangesloten leden, beslist om alle wedstrijden van de nationale voetbalteams, die gepland waren in juni, uit te stellen tot een latere nog nader te bepalen datum.

Het gaat om de laatste kwalificatie-interlands voor EURO 2020 , dat twee weken geleden verplaatst werd naar 2021, en WEURO 2021, dat allicht verhuist naar 2022. Maar ook alle geplande vriendschappelijke interlands in juni worden uitgesteld.

Dat betekent voor België dat de Rode Duivels, in principe, pas opnieuw in actie komen op 5 september in Denemarken in de Nations League.

Flames en jeugd

De Red Flames zien na de wedstrijd tegen Zwitserland op 14 april ook de match tegen Litouwen op 9 juni en de vriendschappelijke interland van 5 juni tegen Nederland verschoven worden naar een latere datum. Zij spelen in principe hun eerstvolgende interland in Leuven op 18 september tegen Roemenië in het kader van hun EK-kwalificatiecampagne.

Daarnaast zijn ook een aantal internationale jeugdcompetities afgelast of uitgesteld. Het EK U17 meisjes en het EK U19 jongens zijn kwalificatietornooien voor wereldkampioenschappen en zijn daarom niet afgelast maar uitgesteld naar een latere datum.

  • EK U17 jongens (mei 2020): afgelast

  • EK U19 meisjes (juli 2020): afgelast

  • EK U17 meisjes (mei 2020): uitgesteld

  • EK U19 jongens (juli 2020): uitgesteld

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties