Beste voetbalster ter wereld wil naar het Witte Huis (als Trump eruit is)
Redactie
| 15 reacties

Megan Rapinoe wil Joe Biden gaan bijstaan

Beste voetbalster ter wereld wil naar het Witte Huis (als Trump eruit is)
Foto: © photonews

Megan Rapinoe kent u misschien wel. De Amerikaanse uit Californië is de beste voetbalster ter wereld, maar vooral één van de grootste opponenten van de huidige president, Donald Trump. Nu wil ze haar politieke ideeën verder brengen en ambieert ze het postje van... vice-president.

Rapinoe werd wereldberoemd toen ze al voor de finale van het WK vrouwenvoetbal tegen Nederland zei dat ze bij een viering niet naar 'het f***ing white house' zou gaan. Trump staat voor alles wat ze verafschuwt en ze weigert ook nog bij het Amerikaanse volkslied de hand op de borst te leggen of mee te zingen. Nochtans is ze trots op haar land, maar niet op de manier waarop het nu gerund wordt.

Daarom heeft ze beslist om de tegenkandidaat van Trump bij de Amerikaanse verkiezingen, Joe Biden, te steunen. Die riep gisteren op om de Amerikaanse voetbalvrouwen - die enorm populair zijn in het land - evenveel te betalen als hun mannelijke tegenhangers. 

“En anders kun je, als ik president ben, ergens anders op zoek naar financiering voor het wereldkampioenschap vrouwen van 2026”, zei de senator. Rapinoe ijvert daar ook voor en wil Biden alle steun geven. Ze wil ook zelf de politiek in en zou zelfs gesolliciteerd hebben voor de job van vicepresident moest Biden de verkiezingen winnen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties