Orel Mangala hoopt het voorbeeld van een Rode Duivel te volgen

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Orel Mangala hoopt het voorbeeld van een Rode Duivel te volgen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gepromoveerd met Stuttgart en dus kan Orel Mangala zich opmaken voor een seizoen Bundesliga. Daar zal hij zijn grote voorbeeld tegenkomen.

Voor het tweede jaar op rij was Orel Mangala een vaste basisspeler op het tweede niveau van Duitsland. Vorig seizoen nog op uitleenbasis bij Hamburg, dit seizoen bij Stuttgart. Maar volgend seizoen zal hij actief zijn in de Bundesliga en daar komt hij zijn grote voorbeeld tegen.

Mangala heeft al 20 Bundesliga-wedstrijden op de teller, maar op dat moment speelde Axel Witsel nog niet in Duitsland. Volgend seizoen zal hij de Rode Duivel wel tegen het lijf lopen. "Voor mij als middenvelder is hij het grote voorbeeld", zegt de middenvelder bij Eleven Sports.

Mangala komt zelf van Borussia Dortmund, dat hem wegplukte bij Anderlecht. "Ik ben de club blijven volgen. Ik houd van hun speelstijl en de voetbalfilosofie die er heerst. Ik kijk dan vooral naar Axel Witsel. Hij is altijd rustig aan de bal, verdeelt het spel en dat is wat ik belangrijk vind bij een middenvelder."

De 22-jarige zal nog veel kunnen leren van Witsel en mag dat dus volgend seizoen live doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties