'AZ wil naar Kampioenenbal en wil serieus dokken om ticketje af te snoepen van Ajax'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
'AZ wil naar Kampioenenbal en wil serieus dokken om ticketje af te snoepen van Ajax'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ wil naar de Champions League. De club uit Alkmaar was bereid om héél ver te gaan om het rechtstreekse ticket af te snoepen van AFC Ajax.

In Nederland werd de competitie nietig verklaard. Er werd geen kampioen aangeduid, maar de Europese tickets moeten natuurlijk wel verdeeld worden. En dat zorgt voor wrevel tussen de kandidaten voor het Kampioenenbal

Op het moment van de corona-uitbraak deelden AFC Ajax en AZ Alkmaar de leidersplaats. De Ajacieden kregen zoals het reglement het voorschrijft het voordeel op basis van het doelsaldo. AZ moet zich dan weer in de poulefase knokken via de voorrondes. 

Twee onderlinge duels gewonnen, maar...

Maar dat is niet naar de zin van de Alkmaarders. AZ wijst namelijk op het feit dat zij de twee onderlinge duels hebben gewonnen. Op die manier willen zij het rechtstreeks ticket voor de Champions League claimen.

En daar wil AZ heel ver voor gaan. AZ heeft de KNVB voorgesteld om maar liefst 25 procent van de Europese inkomsten af te staan en te herverdelen onder de Nederlandse topclubs. Ajax wil de concullega’s ook steunen, maar staat amper vijf procent af. 

Wat zegt KNVB?

Quote berekende dat de gemiddelde verdienste van deelname aan de poulefase van de Champions League op zo’n twintig miljoen euro ligt. Met andere woorden: AZ wil vijf miljoen euro in een steunkas storten. 

De Nederlandse voetbalbond wil echter niet ingaan op het verzoek. Ook de KNVB weet dat de kans op puntengewin en een betere ranking stijgt als Ajax een dansje doet op het Kampioenenbal. AZ kondigt ondertussen juridische stappen aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties