Voorzitter Bayern niet te spreken over annulering uitreiking Ballon D'or

Alyssa Saliou
| 1 reacties
Voorzitter Bayern niet te spreken over annulering uitreiking Ballon D'or
Foto: © photonews

Bayern voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is niet te spreken over de beslissing om de Ballon D'Or dit jaar niet uit te reiken. Bayern-speler Robert Lewandowski was dit jaar namelijk één van de favorieten om de award te winnen.

Lewandowski werd gezien als een van de grotere kanshebbers voor de award dit jaar. Hij scoorde 34 goals voor de titelhouders van de Bundesliga, dus was Rummenigge op z'n minst gezegd teleurgesteld er dit jaar geen uitreiking komt van de award voor beste speler van het seizoen.

"Robert Lewandowski speelde een fantastisch seizoen en misschien zelfs het beste uit zijn carrière," zei Rummenigge maandag nog tijdens een persconferentie.

"Jammer genoeg besloot France Football om dit jaar de uitreiking van de Gouden bal te annuleren en daar zijn we niet blij mee. Uiteindelijk is het gewoon niet eerlijk, niet alleen voor Bayern maar ook voor Robert, die hem misschien wel gewonnen zou hebben."

"Alle liga's hebben uiteindelijk hun competitie afgewerkt. Op enkele na. Dus was het perfect mogelijk om de Gouden Bal uit te reiken aan de beste voetballer in de wereld, en natuurlijk geloof ik dat in die omstandigheden Lewandowski een grote kans maakte om de award voor de eerste keer in zijn carrière in ontvangst te nemen."

De award wordt uitgereikt door het Franse France Football-magazine. De redactie liet in een mededeling weten dat de coronacrisis en de onderbreking van de competities het onmogelijk maakte om het seizoen te beoordelen. Dus zagen ze zich genoodzaakt om de uitreiking van de award dit jaar op te schorten. In de mededeling stond verder nog dat de organisatoren vonden dat er niet genoeg wedstrijden gespeeld werden om de award uit te reiken.

Maar volgens ESPN is de voorzitter van Bayern het daar dus helemaal niet mee eens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties