Duidelijke boodschap van Eredivisie aan media voor het tot stand brengen van Beneliga: "Show us the money"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Eredivisie-directeur hoopt op mediapartij die veel geld wil betalen voor BeNeLiga

Duidelijke boodschap van Eredivisie aan media voor het tot stand brengen van Beneliga: "Show us the money"
Foto: © photonews

Het is alweer een tijdje windstil over de plannen om een Beneliga te vormen, een competitie met clubs uit Nederland en België. De sleutel zou bij de kleinere clubs liggen en die willen centen op tafel zien. Dat is alvast de situatie geschetst door Eredivisie-directeur Jan de Jong.

"We zitten op een ingewikkelde T-splitsing waarvan één richting de oprichting van de Beneliga zou zijn", verkondigt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Dat zou betekenen dat er acht eredivisieclubs overblijven in een geheel nieuwe situatie. Niet de tien clubs die eventueel in een Beneliga gaan spelen, beslissen of het doorgaat, maar juist de clubs die in Nederland blijven."

Grote zak geld

De kleinere clubs hebben een zeer heldere eis. "Hun belangrijkste standpunt is heel duidelijk: show us the money. De Beneliga heeft alleen kans van slagen als iederéén er significant en structureel op vooruit gaat. Daarvoor heb je een mediapartij nodig, of meerdere mediapartijen, die een grote zak geld op tafel leggen. Je kunt allerlei toekomstperspectieven proberen te voorspellen, maar daar begint alles mee."

Een Beneliga zou uiteraard een impact hebben op veel betrokken actoren. "Op dit moment wordt grondig uitgewerkt wat de gevolgen zouden zijn voor de hele piramide. De situatie is alleen maar oplosbaar als er een mediapartij komt die heel veel geld wil betalen voor Nederland en Belgisch voetbal. Op dit moment is die er nog niet, zo simpel is het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties