🎥 Zo kan het ook, scheidsrechter in Nederland geeft fout grif toe: "Ik beoordeel het gewoon verkeerd'

Scheidsrechters zijn ook maar mensen, dat vergeten veel voetballers en supporters eens een wedstrijd begonnen is. En mensen kunnen ook fouten maken maar met de intrede van de VAR probeert men die foutenmarge zo gering mogelijk te houden. Een scheidsrechter in Nederland toont alleszins waarom.

Vrijdagavond stond in de Nederlandse tweede klasse, de Keuken Kampioen Divisie, een wedstrijd tussen NAC Breda en FC Volendam op het programma. Een leuk duel tussen twee sub-toppers die allebei mogen dromen van promotie naar de Eredivisie.

Duidelijke penalty niet gezien

Enkele minuten voor de rust haalt Breda-doelman Kortsmit zwaar uit door Volendam-aanvaller Mulatierri neer te halen. Scheidsrechter Manschot beoordeelde echter dat het geen penalty was voor Volendam. Geen VAR in de tweede klasse dus er werd doorgespeeld.

En ondanks dat Volendam de betere ploeg was met meer balbezit en pogingen op doel, ging de zege uiteindelijk toch naar thuisploeg NAC Breda met 3-0.

Eerlijke scheidsrechter

Achteraf was Manschot heel eerlijk en gaf hij grif toe een fout te hebben gemaakt. "Ik ben na de rust nog naar de trainer gegaan en heb hem gezegd: "Je heb er niets aan maar ik mis een 100% penalty", klinlkt het. Zijn uitleg verandert niets aan het feit dat hij een fase fout beoordeeld heeft, maar zijn communicatie levert toch wel wat lof op.