'Kinderschool' Anderlecht, Kompany kan aandacht niet laten verslappen: "Als ik niet had opgelet, had er al ene een hap uit die cake gepakt"

'Kinderschool' Anderlecht, Kompany kan aandacht niet laten verslappen: "Als ik niet had opgelet, had er al ene een hap uit die cake gepakt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gelukkig is coach Vincent Kompany zelf nog niet zo oud en kan hij zich zijn tienerjaren nog gemakkelijk herinneren. Maar het moet niet makkelijk zijn om een zo jong profelftal te leiden. Dat liet hij zondag na het verlies tegen OHL ook blijken met een anekdote.

Kompany werd gevraagd hoe frustrerend het is om elke keer als ze een goeie zaak konden doen, dat ze het laten afweten. "(lacht) Ik ben geen moment bezig met dat klassement. Dat kan ik er ook niet meer bijnemen. Ik moet met zoveel details bezig zijn."

Waarop hij een voorbeeld aanhaalde. "Kijk, daarstraks stond er in de kleedkamer voor de match een verjaardagscake. Van één van de verzorgers denk ik. Als ik een seconde niet oplet, heeft daar iemand al een hap van genomen voor de match hé. Ik moet op alles letten. Dat is niet uit slechte wil, maar uit naïviteit. Ik hoop dat dat snel weggaat ja", glimlachte hij nog.

Het Anderlecht dat hij selecteerde voor de match aan den Dreef was inderdaad bijzonder jong. Met heel wat tieners en prille twintigers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties