🎥 Dortmund doet slechte zaak in het klassement na verlies in Duitse topper:Slordigheid Thomas Meunier leidt zure nederlaag in

Seppe Frans
| 1 reacties
🎥 Dortmund doet slechte zaak in het klassement na verlies in Duitse topper:Slordigheid Thomas Meunier leidt zure nederlaag in

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Duitsland stond de kraker tussen Bayer 04 Leverkusen en Dortmund op het programma. De Dortmund-Belgen beleefde een moeilijke avond en mogen hun laatste sprankeltje hoop op de titel nu ook echt opbergen.

Bayer 04 Leverkusen 2-1 Borussia Dortmund

Borussia Dortmund moest op het veld van Leverkusen absoluut winnnen wilde het in het spoor van leider Bayer München blijven. Geen gemakkelijke opgave, de thuisploeg draait een uitstekend seizoen en staat in het klassement zelfs boven de vice-kampioen, al zat het toch in een kleine vormdip. 

Daar viel in de openingsfase weinig van te merken. Bayer Leverkusen kwam zelfs op voorsprong via een treffer van Moussa Diaby. Alle hens aan dek dus voor Die Borussen. Het werd een aangename wedstrijd met doelkansen langs beide kanten. De troepen van Peter Bosz mochten lang dromen van een stunt. Tot twintig minuten voor tijd Julian Brandt de bordjes weer op gelijke hoogte bracht. 

Een stevige mentale tik voor Leverkusen zou je dan denken, maar de thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. Deze keer toonde doelpuntenmaker Moussa Diaby zich als aangever, het was het 17-jarige toptalent Florian Wirtz dat profiteerde van een slordigheid bij Thomas Meunier.

Dankzij deze overwinning wipt Bayer Leverkusen over Leipzig naar de tweede plaats. Borussia Dortmund blijft met lege handen achter en telt ondertussen al 7 punten minder dan competitieleider Bayer München.

Mainz 05  0-2 Wolfsburg

Rode Duivel Koen Casteels ging na het 2-2 gelijkspel tegen Leipzig op zoek naar een nieuwe driepunter op het veld van degradatiekandidaat Mainz. De bezoekers moesten lang wachten op het openingsdoelpunt, maar wonnen uiteindelijk toch met 0-2.  Daarnaast ook een nieuwe clean sheet voor Koen Casteels. Wolfsburg blijft vijfde in het klassement en komt op gelijke hoogte met Borussia Dortmund.

Hertha Berlijn 0-3 Hoffenheim

Geen landgenoten in de basis bij de thuisploeg. Dodi Lukebakio zag vanop de bank hoe zijn ploeg de ultieme mogelijkheid op een voorsprong kreeg, maar Piatek wrong de strafschop de nek om. Uiteindelijk ging Hertha ruim met 0-3 onderuit, Lukebakio mocht nog een halfuur invallen maar kon niets veranderen aan de tussenstand

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties