Yaremchuk op jacht naar Gents clubrecord: nog drie doelpunten te gaan

Sam Milde
| 43 reacties
Yaremchuk op jacht naar Gents clubrecord: nog drie doelpunten te gaan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de competitiewedstrijd van gisterenavond tegen Moeskroen was Roman Yaremchuk wederom van goudwaarde voor de Buffalo's. Met drie doelpunten had hij een groot aandeel in de 4-0 overwinning en komt hij ook weer een stapje dichter bij het doelpuntenrecord van clublegende Eric Viscaal.

Ex-speler Eric Viscaal voert momenteel bij KAA Gent de ranglijst aan van "Meeste doelpunten gescoord sinds 1980", maar het ziet er niet naar uit dat dat nog lang gaat duren. 

Op drieënhalf jaar tijd scoorde Roman Yaremchuk ondertussen al 54 goals in Gentse loondienst, inclusief zijn drie treffers van gisteren tegen Moeskroen. Dat zijn er op dit moment nog drie minder dan Viscaal die er 57 op zijn naam heeft staan. 

Clubrecord

Als Yaremchuk aan dit tempo blijft scoren zal het record zeker tegen het einde van het seizoen op zijn naam staan en waarschijnlijk al vroeger.

Zelf kwam hij deze keer niet naar de perszaal om het uit te leggen - Owusu was onder meer aangevraagd door de pers.

Maar zijn coach Hein Vanhaezebrouck is natuurlijk al langer dan vandaag in de wolken met de aanvaller: "Hij is een andere type spits geworden dan vroeger en hij leeft van vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties