Opnieuw een lange avond voor Schalke 04: Benito Raman en co gaan in eigen huis stevig onderuit

Seppe Frans
| 3 reacties

Wanneer komt er een einde aan de lange lijdensweg van Schalke 04? Vorige week gingen ze op bezoek bij het Wolfsburg van Koen Casteels met de billen bloot (5-0), maar ook nu stond er een lastige opgave op het programma. Het werd (opnieuw) een teleurstellende avond voor Benito Raman en co.

De 26-jarige landgenoot begon wel in de basis tegen Borussia Mönchengladbach. Ook de bezoekers kennen een lastig seizoen. Toch duurde het niet lang vooraleer ze op voorsprong kwamen. Na amper vijftien minuten voetballen brak Lars Stindl de score open.

De schade viel een tijdlang goed mee, maar na rust speelde Gladbach de wedstrijd simpel uit. Op het uur verdubbelde Stefan Lainer de score, nauwelijks zeven minuten later stond de 0-3 eindstand op het bord. Benito Raman moest nog een halfuur lijdzaam toekijken vanop de bank.

Het lijkt voor de Duitse traditieclub nu echt Mission Impossible  te worden. De rode lantaarn telt ondertussen al twaalf punten minder dan het eerste veilige plekje boven de degradatiestreep.