Beerschot komt met club statement na dreigbericht van beloftespeler aan Vlaams Belang-voorzitter

Clint Vens
| 13 reacties
Beerschot komt met club statement na dreigbericht van beloftespeler aan Vlaams Belang-voorzitter

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Ilias Sebaoui, een beloftespeler van Beerschot, stond dinsdagmorgen in het oog van de storm nadat hij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zou hebben bedreigd op sociale media. Van Grieken vroeg en kreeg nu een reactie van Beerschot.

In een club statement op de officiële webstek van Beerschot maken de Ratten meteen duidelijk dergelijk gedrag niet te tolereren. "Beerschot mocht kennis nemen van het bericht van één van haar jeugdspelers ten aanzien van de heer Tom Van Grieken. Beerschot neemt formeel afstand van dergelijke persoonlijke posts", klinkt het. 

"De club heeft inmiddels contact gehad met de jeugdspeler en dit grondig doorgesproken. De jeugdspeler biedt zijn oprechte excuses aan voor zijn dwaze en impulsieve post. Beerschot sluit zich hier uiteraard bij aan en zal dit intern verder opvolgen."

Sensibiliseren

Bovendien wil het haar jeugdspelers ook gaan waarschuwen voor het gebruik van sociale media. "Beerschot zal er ook werk van maken om in al haar geledingen gesprekken te voeren omtrent de gevaren en impulsiviteit van berichten op sociale media. Het jeugdbestuur zal hierin de nodige initiatieven nemen zowel naar de ouders als de jeugdspelers.

"Beerschot zal ook duidelijk de educatieve en verantwoordelijke kaart trekken. Wij hopen dat hiermee dit incident kan worden gesloten en wensen te benadrukken dat Beerschot altijd openstaat voor een constructieve en oplossende dialoog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties