UEFA bedient Roberto Martinez op zijn wenken: bondscoaches mogen meer spelers meenemen naar EK
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Martinez en andere bondscoaches mogen 26 spelers selecteren voor het EK

UEFA bedient Roberto Martinez op zijn wenken: bondscoaches mogen meer spelers meenemen naar EK

De UEFA heeft een definitieve beslissing genomen over het aantal spelers op het EK. Roberto Martinez zal alvast een gelukkig man zijn. De bondscoach van de Rode Duivels had opgeroepen om 26 spelers per selectie toe te laten. De UEFA gaat daar officieel op in.

Vorige maand deelde Roberto Martinez zijn oproep mee om 26 in plaats van 23 spelers te kunnen selecteren voor het EK. Hij zat hiermee op dezelfde lijn als onder meer de bondscoaches van toplanden als Engeland en Italië. Zo zou er beter ingespeeld kunnen worden op eventuele coronagevallen.

De UEFA had al aangegeven dat het hier niet weigerachtig tegenover stond en nu is de kogel ook door de kerk. Er mogen wel degelijk 26 spelers meegenomen worden naar het EK. Goed nieuws uiteraard ook voor de Rode Duivels die net wel of net niet tot de selectie zouden behoren. Meer kans nu om geselecteerd te worden voor de spelers, extra opties voor de bondscoaches.

Alle deelnemende landen moeten hun selecties ten laatste op 1 juni doorgeven. In geval van ernstige blessures of ziektes kan er wel nog een vervanger opgeroepen worden zolang de eerste wedstrijd niet gespeeld is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties