De Bruyne geeft uitleg bij discussie met Alderweireld: "Ik vond dat we dat verkeerd aanpakten"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties

Kevin De Bruyne komt terug op discussie met Toby Alderweireld tijdens België - Canada

De Bruyne geeft uitleg bij discussie met Alderweireld: "Ik vond dat we dat verkeerd aanpakten"
Foto: © photonews

De Rode Duivels wonnen vanavond met het kleinste verschil van Canada. Het spelniveau van onze nationale ploeg zorgde voor frustraties bij Kevin De Bruyne. "Als ploeg was het simpelweg niet goed genoeg."

"Het was als ploeg niet goed genoeg", herhaalt Kevin De Bruyne meermaals bij Sporza. "Ook bij mezelf ontbrak de precisie. Of de punten het belangrijkste zijn? We spelen op een toernooi, maar dat vind ik niet. Het belangrijkste is misschien dat we nu wel weten waaraan we moeten werken."

Na het doelpunt van Michy Batshuayi ontstond aan de zijlijn een discussie tussen Kevin De Bruyne, Toby Alderweireld en Roberto Martinez. "Waarover dat gesprek ging? Over voetbalzaken. Ik vond dat we in de eerste helft de manier van opbouwen verkeerd aanpakten. We gebruikten de ruimte niet, terwijl die er wél was."

Het was als ploeg niet goed genoeg. Ook bij mezelf ontbrak de precisie

"Dat zijn zaken die gebeuren in het voetbal", besluit De Bruyne. "En dat is ook helemaal geen probleem. We hebben dan ook bijgesteld in de rust. Al was het nog steeds niet genoeg. Of dat te maken heeft met stress? Zo'n eerste match op een WK is altijd speciaal. Al spreek ik voor mezelf als ik zeg dat er geen stress was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21691 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties