Speeldag: Europa League Play-offs - Finale (T)
Charleroi wint play-off 2 en mag dromen van Europa
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk

Charleroi wint bij Kortrijk en cruiset naar de finale

Charleroi mag morgen vanuit de luie zetel kijken of het Gent of Genk treft in de strijd om het Europese ticket. Na de 1-0 zege in eigen huis haalde het op Kortrijk met 1-2 de kwalificatie binnen.

Charleroi had vooraf de beste papieren voor de partij in Kortrijk. Bij één schamel doelpunt van de Carolo’s moest Kortrijk er al drie maken om nog door te gaan naar de finale voor het laatste Europese ticket.

Van in het begin was het duidelijk dat het een echte cupmatch zou worden. Weinig voetbal, maar heel veel strijd. Sommigen gingen iets over het randje – zo mocht Rolland blij zijn dat hij nog op het veld stond – maar Gumienny hield alles al bij al onder controle.

Toch had de wedstrijd voldoende discutabele fases. Zo werd een goal van Willems op hoekschop afgekeurd voor getrek en geduw in de zestien. Aan de overkant wou KVK op het einde van de eerste helft een penalty, maar dat was echt bij de haren gegrepen.

Perbet de killer

Verder kregen we, tussen het geschop en geschoffel door, één grote kans voor de rust. Stijn De Smet kon alleen op Penneteau af, ging rond de doelman, maar de Fransman duwde de bal nog mooi uit de voeten. Bij de rust stond de brilscore nog op het bord.

Na de koffie ging Kortrijk verder in de specialiteit van het huis. Het creëren – en vervolgens verprutsen – van hoekschoppen. Charleroi had de betere acties over de grond en kwam op die manier ook op voorsprong.

Perbet kreeg alle tijd om een goeie bal in de zestien te controleren, kon draaien en knalde het leer via het blok in doel. Een typische Perbet-goal, maar de Franse killer kwam zo wel aan 22 doelpunten dit seizoen. Leye heeft er drie nodig op Anderlecht om hem nog in te halen.

Baby maakt het feest compleet

Voor Kortrijk leek het over en out, drie goals maken, neen dat zagen we ze niet doen. Met Mercier, Sarr en Kis gooide Belhocine zijn laatste troefkaarten op tafel. Die Sarr bleek alvast een meesterzet. De boomlange verdedigende middenvelder kopte een handvol seconden na zijn invalbeurt de 1-1 binnen. Op hoekschop, of wat dacht u.

Daar bleef het bij voor KV Kortrijk dat zelfs nog verloor. De ingevallen Tainmont legde de bal panklaar voor Baby en die trapte diep in extra tijd de 1-2 tegen de touwen. Of het Genk of Gent is, één ding is zeker. Aan dit Charleroi gaan ze een vette kluif hebben.