Datum: 31/08/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Guldensporenstadion

Veel omstreden fases en doelpunten, maar geen winnaar in bizarre Kortrijk - Oostende

KV Kortrijk en KV Oostende hebben de punten gedeeld na een toch wel opmerkelijke wedstrijd in het Guldensporenstadion, waarin de kansen steevast wisselden en er veel spanning, maar weinig oogstrelend voetbal te zien was.

Zowel KV Kortrijk als KV Oostende waren goed aan het seizoen begonnen. Ondanks een moeilijk programma hadden ze al respectievelijk 7 en 9 punten gepakt. De Kerels konden dus over de Kustboys springen, de bezoekers mochten dromen van de voorlopige leidersplaats.

Rougeaux en Lepoint waren de nieuwe namen bij de thuisploeg, terwijl Kare Ingebrigtsen moest afrekenen met de blessures van Capon, Jonckheere en Palaversa. Een mooi moment voor Bataille, Marquet en Canesin om zich te laten opmerken.

Matige eerste helft

In een erg matige eerste helft gebeurde dat alvast niet echt, al trapte Canesin wel een paar keer een bal de tribunes van het Guldensporenstadion in. De thuisploeg was de dominante ploeg, maar puurde weinig mogelijkheden uit dat overwicht. De bezoekers? Die scoorden dan weer uit het niets via Sylla, nadat de Kerels stonden te slapen bij een inworp - een werkpunt volgens Vanderhaeghe.

Net na de koffie kreeg Sakala twee goede kansen om de score te verdubbelen en zo de Oostendenaren op rozen te zetten, maar hij verzuimde. Dat zouden de Kustboys zich nog gaan beklagen, want wat later viel - alweer uit het niets - aan de overkant plots de gelijkmaker via Ocansey.

Erop en erover ... en Panenka

Kortrijk rook bloed en zette door, vijf minuten later maakte De Sart er met een vrije trap knap 2-1 van, al hadden Dierick en VAR vier-vijf minuten nodig om dat doelpunt toe te kennen. In de eerste helft waren er ook al drie handspelfases waarbij het overleg soms wat op de zenuwen werkte.

Het viel vooral op, omdat de match voetballende weinig om het lijf had. KV Kortrijk leek de schaapjes op het droge te hebben, maar liep in de slotfase nog op een strafschop. Skulason trapte die ijzig kalm voorbij Bruzzese en sleepte zo nog een punt uit de brand.