Ajax heeft revanche beet na vernedering in de Kuip en haalt zwaar uit tegen middenmoter VVV

Bart Ver Elst

Vorige zondag kreeg Ajax nog een oplawaai bij grote rivaal Feyenoord (6-2), maar de Amsterdammers hebben zich hersteld van die misstap. Tegen VVV Venlo haalde Ajax de sloophamer boven.

Ajax komt voorlopig op 2 punten van leider PSV, dat zondag nog tegen Fortuna Sittard aan de bak moet. De Ajacieden beleefden een ontspannen avondje tegen VVV Venlo, nochtans de nummer 8 in de Eredivisie.

Tijdens de rust was er nog niets verloren voor de bezoekers, alleen Hakim Ziyech deed 10 minuten voor de pauze de netten trillen. Maar in de tweede helft - en vooral na een prangend slot - werd VVV een kopje kleiner gemaakt.

Op het uur stond het dankzij goals van Dolberg en Tadic 3-0, maar in een gekke slotfase werd het uiteindelijk zelfs 6-0. Op amper 6 minuten tijd pikten Neres, Huntelaar en van de Beek hun doelpuntje mee, waardoor de busreis richting Venlo nog wat pijnlijker werd voor de bezoekers.