Rondje Europa: Milan zuinig tegen Lazio, Feyenoord bibbert en spektakelrijke derby in Sevilla

Sam Suttels
| 1 reacties

Op de Europese velden zijn er nog enkele avondwedstrijden afgewerkt. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Serie A

Beide teams konden goede zaken doen voor Europees voetbal bij een overwinning. De toeschouwers moesten lang wachten op een doelpunt, maar zo'n tien minuten voor tijd kwam daar verandering in: Kessie kroonde zich vanop de stip tot matchwinnaar voor de thuisploeg.

Eredivisie

Feyenoord zag AZ eerder op de dag verliezen en moest en zou dus van die misstap profiteren in de eigen Kuip tegen Heracles. Het werd ploeteren tot het bittere eind voor de Rotterdammers: pas in minuut 82 kon Berghuis (ook al met een penalty) de 2-1 over de streep trekken. Fortuna Sittard-VVV Venlo eindige dan weer op een 1-1 gelijkspel.

La Liga

Sevilla-Betis, een duel tussen stadsrivalen en nagenoeg altijd een garantie op spektakel. Dat was ook vanavond het geval. El Haddadi bracht de thuisploeg op 1-0 voor rust. In een dolle acht minuten in het tweede bedrijf maakte Lo Celso eerst gelijk, alvorens Sarabia en Vazquez met de 2-1 en de 3-1 een kloof sloegen. Tello bracht opnieuw spanning in de match, maar de 3-2 viel te laat om de thuisploeg nog in verlegenheid te brengen.