Stadion: Le Canonnier
Moeskroen heeft eerste overwinning in Play-off 2 beet
Nils Wens

Moeskroen won makkelijk met 3-0 van Zulte Waregem

Moeskroen heeft haar eerste overwinning geboekt in Play-off 2. Ze wonnen met 3-0 van Zulte Waregem. Moeskroen blijft wel laatste met 4 op 21. Zulte Waregem staat één plaats hoger met 7 op 21.

Moeskroen begon het sterkst aan de wedstrijd en kreeg een paar kansen via Awoniyi. Hij werd een paar keer goed diepgestuurd, maar hij was niet scherp genoeg voor de goal. Zijn snelheid zorgde wel voor problemen centraal achterin bij Zulte Waregem.

Het was Davy De Fauw dat bijna voor het openingsdoelpunt van Moeskroen zorgde. Een knappe voorzet van de linkerkant kwam op het hoofd van Davy De Fauw. Die bal ging tegen de lat en ging net niet helemaal over de lijn. De Fauw haalde opgelucht adem.

Maar in de daaropvolgende corner kwam een sleutelmoment in deze wedstrijd. Bürki kreeg de bal tegen de bovenarm en Put legde de bal op de stip. Awoniyi had al een paar kansen gemist, maar deze penalty legde hij heel droog in de hoek: 1-0 en een meer dan verdiende voorsprong voor Moeskroen.

Zulte Waregem kon er niet veel tegenover zetten in de eerste helft. Alleen Walsh zette goed zijn lichaam en kon uithalen, maar hij kon de bal niet laag houden. Dury zag dat het niet goed was en hij voerde na een half uur al twee wijzigingen door: De Pauw en Sylla kwamen in de ploeg voor Soisalo en De Smet.

Moeskroen bleef controle over de wedstrijd houden en vijf minuten voor de rust deden ze er nog een doelpuntje bij. De bal werd slecht weggewerkt door de defensie van Zulte Waregem en Amallah nam de bal in één tijd op de slof. Die ging knap binnen in de verste hoek: 2-0.

Net voor de rust kreeg Bongonda nog een uitstekende mogelijkheid om voor de aansluitingstreffer te zorgen. Butez stond op de goede plaats om de bal uit zijn doel te houden. Daardoor gingen we rusten met een 2-0 voorsprong voor Moeskroen.

Tweede helft

Het eerste kwartier van de tweede helft had weinig om het lijf. Zulte Waregem probeerde wel, maar het was allemaal wat te weinig. Op een corner leed De Pauw dom balverlies, waaruit Moeskroen een heel snelle counter bij elkaar voetbalde. Dione kwam goed naar binnen en trapte ook heel knap in de korte hoek: 3-0.

Nog geen vijf minuten later was het bijna 4-0. Awoniyi met een heel knappe steekpas tot bij Leye. De aanvaller van Moeskroen had een heel knap wippertje in huis over Bansen, maar die bal ging maar net naast.

Zulte Waregem bleef het ook in de tweede helft moeilijk hebben. Sylla had na 65 minuten een goede kans, maar hij kopte te zacht op doel. Butez had dan ook geen problemen met die bal.

Daarna had Zulte Waregem misschien wel een penalty moeten krijgen na een fout op Bongonda, maar dat werd niet gefloten. Een minuut later was er dan weer Moeskroen, maar Awoniyi trapte op de paal.

In het laatste kwartier waren er nog enkele kansen voor Zulte Waregem en Moeskroen, maar er kwamen geen doelpunten meer uit. Daardoor won Moeskroen met duidelijke cijfers van Zulte Waregem en hebben ze hun eerste overwinning in Play-off 2 beet.