Ajax dendert gewoon voort: eenvoudige overwinning in Johan Cruijff Schaal

Ajax heeft zaterdagavond de  Johan Cruijff Schaal gewonnen. De Amsterdammers haalden het eenvoudig met 2-0 van PSV.

Bij beide teams stond één opvallende naam aan de aftrap. Bij Ajax was dat Razvan Marin (ex-Standard), bij PSV Steven Bergwijn. Die aast nog steeds op een transfer naar Ajax.

De helft van het stadion was nog op weg naar zijn zitplaats, toen de nul al van het bord was. Kasper Dolberg bracht Ajax al na 35 seconden op voorsprong; Het snelste doelpunt uit de geschiedenis van de  Johan Cruijff Schaal.

Ajax was duidelijk de beste ploeg. PSV kwam amper in het spel voor.  Na 53 minuten verdubbelde Daley Blind de score. Kort nadien voerde PSV een derde wissel door: Hirving Lozano kwam Bergwijn vervangen, maar kort nadien viel Sam Lammers uit.

Met tien kon de club uit Eindhoven niets meer aan de achterstand veranderen. Ajax heeft zo meteen een eerste prijs(je) van het seizoen beet.