Rondje Eredivisie: Ajax wint vlot, PSV met moeite voorbij middenmoter

Arjen T'Sjoen

Speeldag twee in de Eredivisie is alweer achter de rug. Ajax speelde thuis tegen FC Emmen, Feyenoord ging op bezoek bij Heerenveen en PSV ontving zondagavond ADO Den Haag.

Zaterdagavond speelde Ajax thuis tegen FC Emmen. De Amsterdammes verloren twee punten tijdens het openingsweekend tegen Vitesse en wilden dat geen tweede keer op rij meemaken. Ajax nam al vroeg de wedstrijd in handen en won eenvoudig met 5-0. Van de Beek, Tadic, Ziyech en twee keer Huntelaar zorgden voor de doelpunten.

PSV speelde zondagavond thuis tegen ADO Den Haag. De ploeg van Mark van Bommel kwam al snel op achterstand wanneer de Tsjech Necid de score opende. Via Bruma, Malen en een laat doelpunt van Gakpo bleven de drie punten toch in Eindhoven.

Twee opvallende leiders

Voorlopig nog geen koppositie voor PSV en Ajax want die is voor Utrecht en AZ. AZ Alkmaar kreeg zelfs nog geen enkel doelpunt tegen na overwinningen tegen Fortuna Sittard (4-0) en RKC Waalwijk (0-2).

FC Utrecht won zondagnamiddag met 3-1 van PEC Zwolle, na een uitstekende tweede helft draaiden ze een achterstand nog om. Op speeldag één had het ook die prima tweede helft al eens nodig want toen draaiden ze een 2-0 achterstand om op het veld van ADO Den Haag naar een 2-4 overwinning.