Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen laat leidersplaats in blessuretijd uit zijn handen glippen

KVM grijpt naast koppositie na late gelijkmaker van Moeskroen

Het is dit weekend Super Sunday, maar wat nummers 3 en 4 uit de stand vrijdagavond vooral in het eerste deel van de match opdisten, mocht ook gezien worden. KVM leidde nadien met 2-1 en leek op weg naar de leidersplaats. De late gelijkmaker van De Medina besliste er anders over.

Een technisch sterk Moeskroen vloog er meteen in en was het eerste kwartier vaak sneller op de bal. De flukse bewegingen van de bezoekende aanvallers zorgden ook meteen voor dreiging. Olinga zette Allagui alleen voor doel. De Tunesiër besloot voorlangs. Peyre schonk Moeskroen nog een betere kans door zijn sliding te laat in te zetten. Allagui mikte de elfmeter naast.

Mechelen voelde dat dit het moment was om de match te doen kantelen en nam het commando meteen helemaal over. Queiros verhinderde met een prima tussenkomst aan de tweede paal een treffer van De Camargo. Het was slechts uitstel van executie, want een minuutje later zag het AFAS-stadion toch een typische De Camargo-goal: opduiken op aan de eerste paal in dit geval en scoren met het hoofd.

Moeskroen herpakte zich toch weer even na de 1-0 en bokste nog eens een heerlijke combinatie in mekaar. Olinga raakte het leer niet zuiver, maar zo kwam de bal wel bij Allagui. Die kon deze keer niet meer missen: 1-1. Dat kunnen wij ook, dachten ze bij Mechelen. Vooral de actie van Vanzeir, die de achterlijn af ging, mocht gezien worden. Terugleggen was vervolgens ook de goede keuze, Kaya zorgde voor 2-1.

Halfuurtje propaganda

Tot hiertoe propaganda voor het Belgische voetbal. In het derde kwartier moest Moeskroen zijn tempo wel wat laten zakken. Mechelen had zo iets meer controle, liet de bal beter gaan en ging nog meer de flanken gebruiken. De thuisploeg kon dan ook met een voorsprong de rust in duiken.

Vizier Bakic niet goed afgericht

Dat wedstrijdbeeld zette zich door in het begin van de tweede helft. Toen Butez slechts met één handje een hoekschop kon verwerken, had ook de derde Mechelse treffer kunnen vallen. Swinkels schoot in het zijnet. Kort hierna toch nog eens een fraaie tegenprik van Moeskroen. Bakic joeg de bal op aangeven van Osabutey van aan de rand van het strafschopgebied hoog over.

Begon die voorsprong toch enigszins in de hoofden van de thuisspelers te spelen? In elk geval, in de loop van de tweede periode zakten de geelroden wel meer in. Moeskroen rook zijn kans om de zestien van Mechelen opnieuw meer te bestoken. De thuisdefensie uit mekaar spelen lukte niet goed meer.

Redding Thoelen slechts uitstel

De Mechelse counters kwamen er echter te weinig uit en de thuisploeg kreeg nog het deksel op de neus. Eerst hield Thoelen met een reflex zijn ploeg nog overeind. In de blessuretijd zorgde De Medina alsnog voor het gelijkspel. Beide teams blijven zo zij aan zij met een totaal van elf punten. Een voorlopige leidersplaats is geen van hen gegund.