Datum: 13/08/2019 19:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Valeri Lobanovski Kiev
Club Brugge beleeft een spannende avond in Kiev, maar stoot toch door naar de volgende ronde
Nils Wens
| 665 reacties

Club Brugge speelt 3-3 gelijk in Kiev, maar ze stoten wel door naar de laatste voorronde

Club Brugge is erin geslaagd om zich te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. Ze speelden 3-3 gelijk op het veld van Dinamo Kiev, maar de heenmatch wonnen ze met 1-0. Beide ploegen zijn ook met tien man geëindigd.

Club Brugge begon met een serieuze opdoffer aan de wedstrijd. Na vijf minuten was hun bonus namelijk al weggewerkt. Dinamo Kiev had een vloeiende aanval op de linkerkant en de bal kwam tot bij Boejalski. Die twijfelde niet en vloerde dan ook Simon Mignolet.

Het eerste kwartier was voor de thuisploeg, maar daarna werd Club Brugge beter. Toch kwam Kiev nog heel dicht bij de 2-0. Verbic ging knap voorbij Mata, maar hij plaatste zijn bal net naast. Daar kwam Club Brugge goed weg.

Net voor de rust leek Deli de kwalficatie van Club Brugge veilig te stellen. De bezoekers kregen een hoekschop en de centrale verdediger kopte de bal knap binnen: 1-1. Dat was ook meteen de ruststand.

Tweede helft

De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste helft. Dinamo Kiev kwam namelijk al vroeg terug op voorsprong. Verbic had opnieuw een knappe actie in huis en zijn bal kwam tot bij Sjepelev. Die twijfelde niet en scoorde de 2-1.

Ook nu bleef de thuisploeg beter, maar echte goede kansen kwamen er niet meer. Club Brugge begon ook beter te voetballen en het leek helemaal in orde toen Burda zijn tweede gele kaart kreeg.

Waanzinnig slot

Toch werd het nog zeer spannend, want ook Tau moest met een tweede gele kaart vroeger gaan rusten dan de rest. Kiev werd terug beter, maar op de counter sloeg Vormer genadeloos toe. Hij maakte de 2-2, waardoor de wedstrijd weer op slot leek.

Toch was dat ook nu niet het geval. In het absolute slot scoorde Kiev nog de 3-2. Het bleef razendspannend, maar verder kwam de thuisploeg niet meer. In de laatste minuut scoorde Club Brugge zelfs nog. Dinamo Kiev zette alles op alles, waardoor er zeer veel ruimte kwam. Daar profiteerde Openda van: 3-3. Dat was ook de eindstand, waardoor Club Brugge naar de laatste voorronde van de Champions League gaat.