Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Charles Tondreau
Standard op rozen na vroege opener van Batshuayi
Marc Van Den Noordgaete

Standard heeft op een eenvoudige manier de maat genomen van Bergen, dat met één punt als laatste achterblijft. Batshuayi zette de bezoekers al meteen in een zetel, Kanu voltrok in de tweede helft het vonnis. De Rouches behouden het maximum en staan nu aan tien zeges op zij.

Marc Van Den Noordgaete in Bergen

Bergen moest het bolwerken zonder de rood geschorste Le Postollec. Zijn aanvoerdersband werd overgenomen door Lorenzi. Nieuwkomer Diandy stond meteen aan de aftrap, de aanvallende aanwinst Beleck startte op de bank. Mununga, Timmermans en Monteyne namen de plaats in van Angeli, Shpungin en Matthys.
in vergelijking met de wedstrijd op OHL wijzigde Standardcoach Luzon zijn elftal op vier posities. Van Damme kwam terug uit schorsing en nam opnieuw plaats op de linksachter ten koste van Iandoli. Mpoku, Öztürk en De Camargo werden uit het elftal gelaten ten voordele van Bulot, Cisse en Batshuayi.

Die laatste dankte al in de tweede minuut voor het vertrouwen door Bergens balverlies af te straffen, doelman Werner eenvoudig te omspelen en het leer kalm in doel te leggen. Bergen antwoordde in de 13de minuut via de bedrijvige Arbeitman, maar Kawashima gooide zich in de baan van diens pegel en verhinderde de gelijkmaker.

Strafschop?

De Draken vatten moed, maar stuitten op een rustig Standard dat de bal rustig kon rondtikken. Aan het einde van de eerste helft konden ze dan toch meer hun stempel drukken, en scheidsrechter Wouters kon strafschop fluiten na een duel tussen Kanu en Arbeitman. De burgemeester van Lummen liet echter doorspelen. Op slag van rusten dook Kawashima ook nog met doodsverachting een voorzet van Diandy weg voor de aanstormende Jarju.

Kanu telt Bergen uit

Bergen probeerde het ook na de pauze, maar de inspiratie bleef achterwege. Toen Nyoni knullig een vrije tap over het doel plaatste riep het thuispubliek zelfs om specialist Tim Matthys. Die werd ook ingebracht in de 67ste minuut, maar kreeg al evenmin vaart in het spel. Bergen werd in de 71ste minuut zelfs op een 0-2 achterstand gezet toen Mujangi Bia een vrije trap op het hoofd van de volledig vrijstaande Kanu schilderde.

De thuisploeg ontsnapte even later zelfs aan de 0-3 toen Ezekiel de bal achteruit in plaats van in het doel tilde en daarna een rush voorlangs besloot.

Met 15 op 15 blijft Standard dus riant leider, terwijl het in Bergen stilaan crisis wordt.