PSV lijdt opnieuw duur puntenverlies, titelstrijd in Nederland ligt weer volledig open

Sam Suttels
Sam Suttels

Het was een interessante voetbalmiddag in de Eredivisie. PSV kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord. Ajax komt zo tot op twee punten na een ruime 1-5 uitzege op ADO Den Haag.

De motor sputtert de laatste weken bij PSV. De Eindhovenaren sleepten de voorbije twee weken telkens in extremis een punt uit de brand op verplaatsing bij respectievelijk Heerenveen en Utrecht en wou opnieuw aanknopen met een overwinning. Vanmiddag om 14u30 kwam met nummer drie Feyenoord een te duchten tegenstander over de vloer.

Lozano behoedt PSV van verlies

Bij de rust stond er nog 0-0 op het scorebord. In de tweede helft werd de partij bitsiger en moch Feyenoord-verdediger Sven Van Beek inrukken net voor het uur met een rode kaart.

Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen 20 minuten voor tijd dankzij Nicolai Jorgensen. De vreugde bij Feyenoord was echter van korte duur: Hirving Lozano stelde amper twee minuten later al orde op zaken. Daarbij zou het ook blijven. Derde gelijkspel op rij dus voor de jongens van Mark Van Bommel.

Ajax profiteert optimaal

Ajax ging eerder op de dag al op bezoek bij ADO Den Haag. El Khayati opende in minuut 36 de score voor ADO, maar de Amsterdammers gingen nog voor rust op en over de Hagenaren via van de Beek en Tadic (penalty). In het laatste kwartier duwde Ajax nog even het gaspedaal in, Ziyech (2x) en tussendoor Dolberg legden de ruime 1-5 eindcijfers vast.

Na 23 wedstrijden bedraagt de kloof tussen PSV en Ajax nog twee punten. Leuk detail: op 31 maart trekt PSV naar de ArenA.