Stadion: Stayen
Sint-Truiden wint topper in play-off 2
Nils Wens

Sint-Truiden had geen problemen met Charleroi en won verdiend met 3-1

Sint truiden heeft haar eerste wedstrijd in play-off 2 gewonnen. Het werd 3-1 op Stayen. In de eerste helft ging het goed op en neer, maar in de tweede helft was Sint-Truiden duidelijk sterker.

Geen verrassingen in de basisopstelling en dus mochten we ons aan een wedstrijd tussen twee sterke ploegen verwachten. Na een moeizame openingsfase werd Charleroi sterker. Dat werd beloond met een doelpunt. Massimo Bruno had een schitterende steekpas in huis voor Morioka. Zo kwam de Japanner oog in oog met Steppe en hij bleef ijzig kalm: 0-1.

Daarna kwam STVV beter in de wedstrijd en ook net voor de rust pakte dat goed uit. Knap samenspel tussen Kamada en De Sart en die laatstgenoemde scoorde de 1-1. Morioka was ondertussen al vervangen door een blessure.

Tweede helft

Na de rust was het alleen nog maar Sint-Truiden wat de klok sloeg. Botaka gaf de bal knap mee met Asamoah. Die gaf de bal hard voor en de ingevallen Ceballos stond op de juiste plek om er 2-1 van te maken.

Charleroi probeerde nog af en toe, maar echt grote kansen kwamen er niet meer voor de bezoekers. In het slot had Kamada nog een mooie actie in huis. Hij gaf de bal aan Acolatse die de bal niet voorbij Penneteau kreeg. De doelman kon de bal echter niet voldoende wegwerken waardoor de bal bij Sylla kwam en die miste niet. Zo werd het 3-1 en dat was ineens ook de einduitslag.