Tieners zijn held én pineut voor Juve, dat nog geen titel mag vieren

Bart Somers
Bart Somers

Na de midweekwedstrijd in Amsterdam moest Juventus vandaag alweer aan de bak in de Serie A. De ploeg uit Turijn ging op bezoek bij Spal, de ploeg uit Ferrara die nog volop in de degradatiestrijd verwikkeld is.

Cristiano Ronaldo stond niet op het scheidsrechtersblad. Wel aan de aftrap: het nieuwe supertalent Moise Kean. De 19-jarige wonderknaap bedankte voor het vertrouwen door in de 30ste minuut op aangeven van Joao Cancelo de bal in 1 tijd binnen te werken en zo de score op 0-1 te brengen.

Spal vocht echter terug en nog voor de 2de helft goed en wel bezig was, maakte Kevin Bonifazi gelijk. De 22-jarige Italiaanse verdediger wist na 49 minuten een hoekschop van zijn landgenoot Pasquale Schiattarella met het hoofd overtuigend tegen de netten te werken.

Erop en erover

In de 74ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong nadat Sergio Floccari slecht verdedigen van 2 Juve-jonkies afstrafte. Eerst dook hij slim op in de rug van de 18-jarige Hans Nicolussi om vervolgens knap de 17-jarige debutant Paolo Gozzi te omspelen en koeltjes af te werken. 2-1 was ook de eindstand. Spal doet een gouden zaak onderaan het klassement.

Als Napoli zondag wint op het veld van Chievo, blijft de Zuid-Italiaanse ploeg nog even de pretbederver van het titelfeest van Juventus. Want dat dat feestje er sowieso aan zit te komen, is een uitgemaakte zaak.