PSV wint in extremis spektakelmatch tegen Basel in tweede voorronde Champions League

In de tweede voorronde moest PSV vanavond aan de bak. Na een dolle slotfase eindigde de heenmatch in de tweede voorronde van de Champions League tegen het Zwitserse FC Basel op 3-2.

Deze partij kondigde zich aan als "verraderlijk" voor PSV, en dat is het ook gebleken. Ze namen het vanavond thuis op tegen het Zwitserse FC Basel, dat de laatste jaren al enkele mooie Europese resultaten behaalde.

De partij begon goed voor PSV: na 14 minuten scoorde de Portugese nieuweling Bruma de 1-0. Op slag van rust stonden de bordjes opeens weer in evenwicht na een doelpunt van Ajeti.

Het werd zelfs nog erger voor PSV: in minuut 80 kwam FC Basel op voorsprong via Alderete. Een serieuze Europese kater zat eraan te komen...tot de Eindhovenaren een krankzinnige remonte inzetten. Via invaller Sam Lammers werd het in de 89ste minuut 2-2. In de blessuretijd wist Donyell Malen zelfs nog voor de 3-2 zege te zorgen, met een heerlijk balletje achter het steunbeen.

Zo komt PSV met de schrik vrij, maar ze zijn er dus zeker nog niet. Volgende week staat in Zwitserland de terugwedstrijd op het programma. De winnaar komt in de laatste voorronde uit tegen het Oostenrijkse LASK Linz voor een plaats in de poulefase van de Champions League.