Antwerp kwalificeert zich voor de laatste voorronde van de Europa League na een wel zeer moeilijke avond in Plzen
Nils Wens
| 302 reacties

Antwerp verloor met 2-1 op het veld van Viktoria Plzen.

Antwerp is erin geslaagd om zich te kwalificeren voor de laatste voorronde van de Europa League. Ze verloren wel met 2-1 op het veld van Plzen, maar dat was genoeg om door te stoten. Antwerp speelde de laatste twintig minuten van de verlengingen zelfs met tien man.

Antwerp begon sterk aan de eerste helft. Al na één minuut kwam Refaelov oog in oog met doelman Hruska, maar hij trapte over. Ook daarna bleef Antwerp nog een tijdje de betere ploeg, maar echt grote kansen kwamen daar niet uit voort.

Dan nam de thuisploeg het over. Gelukkig stond Antwerp ijzersterk te verdedigen. Buta en De Sart moesten zich een paar keer voor de bal werpen om een grote kans te voorkomen. Aan de overkant had Hairemans een listig balletje in huis voor Buta, maar Hruska speelde goed mee en zat er tussen.

Na een half uur was er de grootste kans van de eerste helft. Plzen had een knappe ingestudeerde vrije trap in huis. De bal kwam tot bij Limbersky en de linksback nam de bal in één keer op de slof. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Daar kwam Antwerp goed weg.

Daarna was er nog dreiging van Plzen, maar het opvallendste nieuws in het slot van de eerste helft was dat Bolingi geblesseerd naar de kant moest. Daardoor moest Mbokani vroeger dan verwacht het veld in. Beide ploegen gingen daarna rusten met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft was het al Plzen wat de klok sloeg. Krmencik pakte de bal goed mee en trapte ook uitstekend, maar Bolat had een enorme reflex in huis, waardoor het 0-0 bleef.

Nog geen vijf minuten later waren ze daar opnieuw. Een vrije trap van Hrosovsky kwam tot bij Havel en hij moest de bal gewoon maar binnentikken. Hij trapte de bal echter tegen de lat. Antwerp kwam opnieuw goed weg.

Antwerp kreeg het moeilijker en moeilijker. Twintig minuten voor tijd kwam Kayamba oog in oog met Bolat, dus hij probeerde de doelman te stiften. Zijn bal ging maar net naast.

Tien minuten voor het einde van wedstrijd was Antwerp daar dan toch nog eens. Mbokani kon alleen door op Hruska, maar de doelman kwam ver genoeg uit om de spits af te stoppen. Hij kwam er knap tussen met zijn borst.

Antwerp leek het vol te houden, maar uiteindelijk werd het toch 1-0. Krmencik schoof de bal binnen. Het doelpunt was zeker verdiend, maar er leek wel een fout vooraf te gaan op Bolat. Daar veranderde in het slot niets meer aan, waardoor er verlengingen gespeeld moesten worden.

Verlengingen

In de eerste verlenging was het begin ook voor Plzen. Chory brengt de bal tot bij Hrosovsky, maar zijn schot ging naast. Enkele minuten later was er opnieuw Chory. Hij kon net niet goed genoeg bij de bal om er 2-0 van te maken.

Die tweede goal kwam er uiteindelijk toch. Krmencik moet de bal alleen nog maar binnenkoppen en dat deed hij ook net over Bolat: 2-0. Nog geen twee minuten later kreeg Seck zijn tweede gele kaart, waardoor het voor Antwerp onmogelijk leek te worden om nog door te stoten.

Toch wisten ze nog te scoren in de tweede verlenging. Antwerp kreeg een vrije trap op de linkerkant en die bal kwam aan de tweede paal tot bij Mbokani. Die weet wel wat te doen met zo’n bal en hij tikte de bal rustig binnen.

Antwerp kwam daarna niet meer in de problemen. Een serieuze stunt dus van de Belgische club. In de volgende ronde wacht AZ Alkmaar. De Nederlanders hadden geen problemen met Marloepol in de terugwedstrijd. Het werd 4-0.