Dortmund komt twee keer op achterstand, maar pakt na doelpuntenfestival en hattrick van Alcacer in het slot toch nog de zege

Bart Ver Elst
| 1 reacties

Axel Witsel en co hebben zich niet laten verrassen in de Bundeslige. Tegen Augsburg leek Dortmund na een gekke match op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuut besliste aanvaller Alcacer daar anders over.

Dortmund, met Witsel 90 minuten tussen de lijnen, had het niet onder de markt tegen de nummer 8 in de Bundesliga. Finnbogason, ex-Lokeren en Heerenveen, zette halverwege de eerste helft Augsburg op voorsprong.

Op het uur kon Alcacer van dichtbij gelijkmaken. 10 minuten later kreeg de leider in de Bundesliga opnieuw een opdoffer te verwerken toen Max de 1-2 op het bord zette.

Hattrick

Het zag er erg benauwd uit voor Witsel en co, maar toch keerde Dortmund de scheve situatie nog om. Opnieuw Alcacer zorgde 10 minuten voor tijd voor de gelijkmaker en even later leek Götze de beslissende treffer voor zijn rekening te nemen. Maar een stug Augsburg kwam via Gregoritsch nog terug tot 3-3. In de 96e minuut was het Alcacer die met zijn hattrick het stadion toch nog deed ontploffen.

06/10/2018 15:30Hannover 96 - VFB Stuttgart3-1
06/10/2018 15:301. FSV Mainz 05 - Hertha Berlin0-0
06/10/2018 15:30Fortuna Düsseldorf - FC Schalke 040-2
06/10/2018 15:30Borussia Dortmund - FC Augsburg4-3
06/10/2018 18:30Bayern München - Bor. Mönchengladbach0-3