? Witsel en Dortmund zien bekerdroom uiteenspatten na knotsgekke verlengingen, Wolves (zonder Dendoncker) zwoegen zich naar achtste finales FA Cup

Clint Vens
| 8 reacties

In de FA Cup waren we alweer toe aan de vierde ronde. In Duitsland kregen we met Borussia Dortmund tegen Werder Bremen een interessante affiche voorgeschoteld in de achtste finales van de Duitse Beker, en die overtrof alle stoute verwachtingen.

In Engeland stonden vanavond vier wedstrijden van de vierde ronde op het programma. Het Wolverhampton Wanderers van Leander Dendoncker was de enige ploeg die uitkwam in de hoogste afdeling van het Engels betaald voetbal.

'The Wolves', met Dendoncker 90 minuten op de bank gekluisterd, haalden het in eigen huis nipt met 3-2 van Schrewsbury Town, een bescheiden club uit de League One ofwel de Engelse derde klasse.

Sprookje

Voorts zien we ook the Queens Park Rangers, Brentford en Newport County terug in de vijfde ronde. Die laatste is een ploeg uit de League Two, de Engelse vierde klasse, en knikkerde Middlesbrough uit het bekertornooi. Newport mag zich opmaken voor een droomaffiche tegen Man City in de volgende ronde.

Spektakel

In de Duitse bekercompetitie kregen met Borussia Dortmund tegen Werder Bremen een ware thriller om duimen en vingers af te likken voorgeschoteld. De bezoekers kwamen al na vier minuten op voorsprong via Rashica.

Nog voor de rust lukte Reus de gelijkmaker via een schitterende vrije trap. Maar daar bleef het bij na negentig minuten en dus gingen we nog even verder voetballen tot er een winnaar uit de bus kwam.

En in die verlengingen ging het er werkelijk knotsgek aan toe. Pulisic trapte de Borussen op voorsprong, maar Pizarro maakte al vlug gelijk. Hakimi zorgde voor wat de verlossende 3-2 in de 112e minuut leek te zijn, maar Harnik maakte in de allerlaatste(!) seconde van de verlengingen nog gelijk. Penalty's moesten uitsluitsel bieden en daarin was Werder Bremen de betere en zo stoten ze door naar de kwartfinales van de Duitse Beker.

In die andere wedstrijd die om kwart voor negen begon, trok Paderborn aan het langste eind. Ze klopten thuisploeg Duisburg met 1-3.