Uitslagen Champions League: Marko Marin speelt gelijk in Zwitserland, Wanderson en Spajic kansloos onderuit

Arjen T'Sjoen

Net zoals dinsdag stonden er ook woensdagavond drie wedstrijden in de laatste voorronde van de UEFA Champions League op het programma. Onder meer Olympiakos, Young Boys Bern en Krasnodar kwamen in actie.

In Kroatië nam Dinamo Zagreb het op tegen het Noorse Rosenborg. Het was Zagreb dat in eigen huis indruk maakte en met een 2-0 voorsprong na doelpunten van Petkovic (strafschop) en Orsic kon gaan rusten. Net voor de pauze had Nikola Moro ook nog op de lat geschoten. Na de rust deed Rosenborg het een stuk beter en ook zij zagen via Adegbenro een schot tegen de lat gaan. Dinamo Zagreb trekt met een goede uitgangspositie naar Noorwegen.

Verder stond ook Olympiakos tegen Krasnodar op het programma. Krasnodar begon het best aan de wedstrijd, maar het was Olympiakos dat via Guerrero op voorsprong kwam. Daar bleef het niet bij want in het slot zette de pas ingevallen Randjelovic de 2-0 nog op het bord. Krasnodar zakte nadien volledig in elkaar en kreeg via die zelfde Randjelovic en Podence nog twee doelpunten binnen. Krasnodar lijkt door deze 4-0 nederlaag volledig uitgeschakeld. Bij Krasnodar stonden met Wanderson (ex-Lierse), Fjoluson (ex-Beerschot) en Spajic (ex-Anderlecht) enkele oude bekenden tussen de lijnen.

Marin belangrijk voor Rode Ster

Young Boys Bern begon als grote favoriet tegen Rode Ster Belgrado, maar kon die status thuis niet echt waarmaken. Na zeven minuten kwam het via Roger Assale nog wel op voorsprong, maar niet veel later zette Degenek  na een knappe assist van Marin (ex-Chelsea en Anderlecht) de gelijkmaker op het bord. Na de pauze zorgde Mateo Garcia voor de 1-2, in het slotkwartier zette de onvermijdelijke Hoarau de 2-2 eindstand op het bord.