Lampard geeft jeugdspelers kansen bij Chelsea en wordt daar meteen voor beloond

Chelsea heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Meteen ook de eerste officiële van Frank Lampard als coach van de Londenaren. Tegen Norwich City zette hij twee jeugdspelers op het veld en dat rendeerde.

Chelsea won met 2-3 met een elftal dat gemiddeld slechts 24 jaar telde. Met Tammy Abraham en Mason Mount stonden er ook twee jeugdproducten in de basis. Na drie minuten kreeg hij al gelijk, want Abraham scoorde op voorzet van Azpilicueta, zijn eerste doelpunt voor de A-ploeg.

Abraham kreeg de voorkeur op bankzitter Batshuayi. Todd Cantwell maakte wel al snel gelijk. Het spektakel ging echter door. Pulisic zag Mount de ruimte inspurten en gaf de bal perfect in de loop. En ook de tweede jeugdspeler scoorde met een schot in de rechterhoek.

Norwich bleef echter aandringen, dankzij de onvermijdelijke Pukki. Zijn vijfde goal van het seizoen reeds. Chelsea ging in de tweede helft op zoek naar de winnende treffer, maar doelman Tim Krul speelde een voortreffelijke partij. Maar het laatste woord was voor Abraham die de 2-3 lukte. Batshuayi bleef op de bank, terwijl Giroud nog zijn opwachting mocht maken.