NEC uit beker ondanks twee Belgische treffers

Manuel Gonzalez

NEC is uitgeschakeld in de derde ronde van de KNVB beker. De Nijmegenaren gingen onderuit tegen eerstedivisionist FC Dordrecht.

Het zag er nochtans goed uit toen Chatelle al na zes minuten voor de 0-1 zorgde maar daarna ging NEC kopje onder. Nog voor de pauze liep Dordrecht uit tot 3-1 en tot overmaat van ramp kreeg Goossens op slag van rust ook nog rood namens de bezoekers.

In de tweede helft kon Vleminckx meteen voor de aansluitingstreffer zorgen. Maar tien minuten later pakte Van Hintum alle spanning weg met een vierde goal voor Dordrecht. In de slotminuut scoorde Schone nog tegen vanop de stip, maar verder kwam NEC niet meer.

Topklasser FC Oss ging met 2-0 onderuit bij Achilles 29 terwijl NAC de clash tussen eredivisionisten won van VVV. Toth bracht de bezoekers uit Venlo nog langszij maar toen onze landgenoot Leemans rood pakte, maakte NAC in de tweede helft het karwei af via Amoah en Boussabon.