Benfica peuzelt PSV op

Fabian Morren
| 8 reacties

Net als voor Twente lijkt ook het Europese avontuur van PSV afgelopen. De club uit Eindhoven ging met 4-1 onderuit bij Benfica.

Benfica begon aan een verschroeiend tempo en legde meteen zijn wil op aan PSV. Toch duurde het, ondanks het grote veldoverwicht, nog vrij lang vooraleer de thuisploeg kon scoren. Aimar opende na 36 minuten de score.

Voor de thuisploeg was dat allerminst het sein om gas terug te nemen en nog voor de rust zorgde Salvio voor de 2-0. Wat later kreeg Berg nog wel een prima kans op de aansluitingstreffer, maar de spits van PSV kopte naast.

Benfica bleef aanvallen. Met een knappe flits scoorde Salvio zijn tweede van de avond. Saviola liet vervolgens nog enkele mogelijkheden onbenut. PSV probeerde te dreigen vanop de counter, maar toonde zich niet erg efficiënt voor doel.

PSV scoorde uiteindelijk toch tegen langs de ingevallen Zakaria Labyad. Benfica werd nadien toch wat voorzichtiger, maar vlak voor het einde kon Saviola er 4-1 van maken.