Oefenmatch: Aalst zwaar onderuit op eigen veld

carol Vander Cruyssen
| 12 reacties

Bij kersverse 2de klasser Aalst is nog veel werk aan de winkel. Het verloor in eigen huis met 1-4 van Oudenaarde. Vooral vooraan wringt het schoentje, mede door de afwezigheid van sterkhouders Depoitre en Moreels. Bij Oudenaarde lijken de nieuwkomers hun draai te vinden.

Spitsenprobleem bij de Ajuinen

Aalst kon enkel in de beginfase voor gevaar zorgen, via een kopbal van nieuwkomer Van Renterghem (SK Ronse) op de lat en een kans voor een andere nieuwkomer, Balaj (SK Deinze), die oog in oog met Meulewaeter faalde. Voor de rest had 3de klasser Oudenaarde weinig moeite met een zwalpende thuisploeg. Aalst mist duidelijk de aanvallende impulsen van de revaliderende Depoitre en Wouter Moreels, gekwetst volgens de ene bron, azend op een transfer volgens een andere bron. Nieuwkomer Gbarssin (ex-Antwerp) debuteerde in de tweede helft op het middenveld. Het enige thuisdoelpunt kwam er pas in de slotfase, toen Yombo na een individuele actie een strafschop versierde, die werd omgezet door Thompson Ode.

Nieuwkomers vinden hun draai bij Oudenaarde

Thompson wordt kennelijk niet gemist bij zijn vorige ploeg Oudenaarde, toevallig de tegenstander van Aalst. De bezoekers moesten het doen zonder de ervaring van doelman Pieter Merlier en ouderdomsdeken Sandy Martens. De jonge nieuwkomer Vervaecke (KRC Waregem) scoorde halverwege de eerste helft. Een fris voetballend en erg jong Oudenaarde scoorde in de tweede helft nog 3 maal. Raes verzilverde een vrije trap en de 2 laatste doelpunten werden gescoord door een andere nieuwkomer, Carton (KSC Wielsbeke).

Aalst 1ste helft: Van Den Noortgaete, Vervaeke, Kestens, Filipovic, De Schutter, Gallucci, Podevijn, Van Damme, Van Renterghem, Verheyden en Balaj.

Aalst 2de helft: Van Den Noortgaete, Van Damme, Kestens, Ringoot, De Schutter, Gbarssin, Vervaeke, Van Renterghem, Verheyden, Yombo en Ode

Oudenaarde 1ste helft: Meulewaeter, Blondeel, Raes, Houtekier, Van Den Broeck, Vanden Bossche, Van Nieuwenhuyze, Schamp, Martens Jesse, Vervaecke en De Broyer

Oudenaarde 2de helft: Meulewaeter, De Wilde, Raes, Houtekier (77' Verplancke), De Coker, Vanden Bossche, De Jonkcheere, Schamp (68' Van Der Cruyssen), Martens Jesse, Ben Ahmed en Carton.

Doelpunten:

20' 0-1 Vervaecke, 72' 0-2 Raes, 74' 0-3 Carton, 82' 0-4 Carton, 90' 1-4 Ode (pen.)