Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jan Breydel
Club wint matige derby met 0-3
Sander De Graeve

In een matige stadsderby won Club Brugge met 0-3 van Cercle. De vereniging was in de tweede helft de betere ploeg maar kon de goal van Duarte uit de eerste helft niet meer uitwissen. Gudjohnsen en Odjidja dikten de zege in extra tijd aan.

Sander De Graeve in Brugge

Van overgave en passie was er aan het begin van deze stadsderby bij de spelers geen spoor. De partij begon erg matig. Het interessantste van de eerste twintig minuten was nog het verbale robbertje dat beide supportersclans uitvochten. De twee kanten vulden het zinsdeel na ‘al wie niet springt’ elk op hun eigen manier in. Uiteindelijk sprong iedereen en werd dus niemand beledigd.

Wie wel opviel, zij het dan in negatieve zin, was Club-huurling Bakenga. Werkelijk geen enkele actie van de spits lukte in de beginfase. Net wanneer het stadion helemaal dreigde in te dommelen, schudde Ryan Donk het wakker. De verdedigende middenvelder van Club stuurde een SCUD-raket af met als doel de kruising. Coppens kreeg de bal met een mooie duik via de paal nog uit zijn doel. Een raketschild waar de Verenigde Staten jaloers op zouden zijn.

Duarte met zijn eerste

Het matig gevulde Jan Breydelstadion kreeg vlak voor rust toch nog een doelpunt te zien. Oscar Duarte scoorde zijn eerste goal voor Club Brugge wanneer hij een vrije trap van Vazquez mocht binnenkoppen. Mocht, want Mertens werd te makkelijk afgetroefd. Bij de rust stond het zo 0-1 voor Club Brugge.

Aan het begin van de tweede helft kwam er dan toch de strijd die je van een derby verwacht. Er was zelfs een klein opstootje te bespeuren. Cercle kwam gedreven uit de kleedkamer en nam het heft in handen. Bakenga speelde sterker maar moest toch één van zijn vijf kansen kunnen afwerken om op een geslaagde wedstrijd te kunnen terugkijken.

Goal Gudjohnsen

Bij Club mocht Jonathan Blondel na lang blessureleed zijn comeback maken. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Cercle bleef de betere ploeg in de tweede helft maar kende veel pech bij de afwerking. Ook Gudjohnsen mocht invallen tegen zijn voormalige werkgever. Een fluitconcert was zijn deel.

Gudjohnsen deed het fluitconcert verstommen met een mooie goal in de toegevoegde tijd. Hij nam de bal mooi uit de lucht met de borst en werkte beheerst af met buitenkant links. Vadis Odjidja maakte de pil even later nog bitterder voor Cercle met de 0-3. Gudjohnsen had alweer een voet in de goal. Club is nu zeker van Play-off I, Cercle van Play-off III.