Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Anfield Road
Twee goals Vertonghen volstaan niet voor Tottenham
Dries Van den Bergh

Tottenham Hotspur heeft de clash tegen Liverpool verloren. Op Super Sunday ging de ploeg van Jan Vertonghen en Moussa Dembélé met 3-2 de boot in. Jan Vertonghen maakte de twee doelpunten voor Tottenham.

Liverpool nam op Anfield meteen het voortouw en dat resulteerde na 20 minuten in een voorsprong. Luis Suarez tikte op aangeven van Enrique de 1-0 voorbij Hugo Lloris. Erg lang konden the Reds niet genieten van de voorsprong. Vlak voor de rust schilderde Bale een voorzet op het hoofd van Jan Vertonghen, die de bal mooi in de onderste hoek kopte.

Na de koffiepauze werd het nog beter voor Tottenham. Na geklungel van Liverpool in de zestien kon Vertonghen zijn tweede van de avond binnentikken. Na de 2-1 leek Liverpool de kluts kwijt, maar kwam het tegen de gang van het spel in toch op gelijke hoogte. Stewart Downing onderschepte een flauwe pass van Walker en had, na slecht uitkomen van Lloris, de bal maar in doel te schuiven.

De wedstrijd kreeg uiteindelijk nog een knotsgek slot. Grofweg tien minuten voor tijd werd Suarez in de zestien meter aangetikt door Assou-Ekotto: Penalty voor Liverpool. Aanvoerder Steven Gerrard trapte de strafschop vastberaden voorbij Lloris. Tottenham probeerde nog gelijk te maken, maar Liverpool was vastbesloten om de voorsprong te behouden tot het laatste fluitsignaal.

Ondanks het verlies behoudt Tottenham wel de derde plaats, maar de kloof met nummer vier Chelsea bedraagt nu slechts twee punten.