Sporting timmert aan de weg naar boven

Timothy Collard

Sporting Clube De Portugal timmert aan de weg naar boven. De Portugese formatie heeft gisteren een tweede opeenvolgende keer de drie punten weten te pakken. Man van de match was Ricky van Wolfswinkel.

Sporting ging op bezoek bij Braga, de nummer vier in de stand. Vooral de eerste helft was tot de nok gevuld met spektakel, er vielen maar liefst vier doelpunten. Na nog geen tien minuten spelen bracht van Wolfswinkel zijn team op voorsprong.

Na een halfuur spelen stond het al 1-2. Echiejile en opnieuw van Wolfswinkel hadden voor de doelpunten gezorgd. Het was al het tiende doelpunt van het seizoen voor de Nederlander die na dit seizoen naar de Premier League trekt. De aanvaller tekende onlangs een overeenkomst met Norwich en leverde Sporting zo’n tien miljoen euro op met de deal.

Vlak voor rust zette Carlao de 2-2 op het scorebord, en daarmee trokken beide teams ook richting kleedkamers. In de tweede helft viel er veel minder te beleven dan voor de koffie. Op het beslissende doelpunt was het wachten tot diep in toegevoegde tijd van de partij. Ricky van Wolfswinkel –wie anders- legde de 2-3-eindstand vast en zo klimt Sporting Lissabon beetje bij beetje uit het diepe dal waar het in zat.