Speeldag: Speeldag 35
Stadion: St. James Park
Liverpool maakt Newcastle af, Stoke wint zuinig van Norwich
Frank Deckers

Liverpool heeft tegen Newcastle United laten zien dat ze Luis Suarez niet nodig hebben om te scoren. Het werd uiteindelijk 0-6 op het veld van Newcastle. Stoke City won thuis van Norwich City.

Daniel Agger kon al na drie minuten de eerste goal scoren. De verdediger kopte de bal simpel binnen. Newcastle probeerde wel, maar het was duidelijk dat Liverpool de betere ploeg was. Na ruim een kwartier maakte Henderson op aangeven van Sturridge de tweede treffer. De aanvaller behield het overzicht en kon de bal perfect voorzetten.

Na de rust duwde Liverpool pas echt het gaspedaal in. Binnen de tien minuten kon Sturridge zelf scoren. De spits kwam alleen voor het doel en werkte de kans koel af: 0-3. Newcastle hoopte daarna nog op een penalty, maar kreeg die niet. Ben Arfa schoot de bal op de arm van Leiva, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop.

Sturridge kon even later zijn tweede van de avond maken. Henderson zette de aanvaller alleen voor doel en hij werkte de kans alweer ijzig kalm af. Invaller Fabio Borini mocht ook nog zijn doelpuntje meepikken, zijn eerste baltoets was al meteen de juiste. Henderson mocht net zoals Sturridge twee keer juichen, zijn vrije trap dwarrelde ook nog binnen.

Stoke City – Norwich City

De wedstrijd tussen Stoke en Norwich was niet bepaald van een hoog niveau. Net na de rust scoorde Charlie Adam op aangeven van Peter Crouch de enige goal van de wedstrijd. Beide ploegen staan in de buik van het klassement en hebben niets meer te winnen of te verliezen dit seizoen.