Het rapport van Anderlecht

Manuel Gonzalez
| 48 reacties

RSC Anderlecht speelde vanavond knap 3-3 gelijk tegen Arsenal. Na een iets te naïeve prestatie in de eerste helft kwam Anderlecht wonderbaarlijk terug na de rust. Hier geven we de punten aan de Paarswitte jongens van Besnik Hasi.

Silvio Proto: 6

Kon weinig verhelpen aan de drie tegengoals en stond algemeen gezien aardig zijn mannetje.

Anthony Vanden Borre: 8

Anthony Vanden Borre zorgde voor de 3-1 met een mooi intikkertje, dat het buitenspel was, maakt ons niets uit. Moest vervolgens flink ruzie maken om de penalty te mogen trappen en maakte zijn tweede van de avond. Zette zo een heel bleke eerste helft recht.

Chancel Mbemba: 6

Op de juiste plaats bij een knal van Ramsey, maar veroorzaakte naïef de penaltyfout op Welbeck. Ging helaas voor Anderlecht geblesseerd naar de kant.

Olivier Deschacht: 6

Was af en toe iets te onzeker én te wild in zijn ingrepen, maar probeerde de boel achterin gesloten te houden.

Frank Acheampong: 6

Is geen natuurlijke linksachter en dat zag je. Het meeste gevaar van Arsenal kwam in de eerste helft van zijn kant. Na de koffie mocht hij meer aanvallen en ging het een pak beter.

Sacha Kljestan: 5,5

Nam de rol van Defour over, ogenschijnlijk zonder problemen aan het begin. Ging na de rust wel serieus in de fout bij de goal van Oxlade-Chamberlain. Miste een grote kans, maar dwong die grotendeels zelf af.

Youri Tielemans: 6

Te vaak balverlies bij de anders zo secure jonge middenvelder. Kwam er na de rust, net als heel Anderlecht, wel een beetje bovenop.

Dennis Praet: 7

Beste speler van Paarswit voor de rust. Zette mooie aanvallen op, maar vergat Acheampong aan te spelen.

Andy Najar: 6

Werkte zich uit de naad, maar liep daarbij ook vaak zichzelf voorbij. Toch een verdienstelijke match van de rechtsbuiten.

Ibrahima Conté: 5

Te vaak balverlies bij de kleine virtuoos. Woog te licht voor de stevigere jongens van Arsenal en werd bij de rust terecht gewisseld.

Zoro Cyriac: 6

Liep zich te pletter en gaf de aanzet tot de grote kans van Kljestan. Kon iets beter doen op een goeie bal van diezelfde Kljestan in de beginminuten. Uitgeput vervangen door Mitrovic.

Andy Kawaya: 7

De positieve verrassing bij Anderlecht. De jongeling kam in en toonde wat hij in zijn mars had. Gaf de assist voor de goal van Vanden Borre.

Leander Dendoncker: 6

Moest invallen centraal achterin, wat niet zijn beste positie is. Weinig aan te merken op de prestatie van Dendoncker.

Aleksandar Mitrovic: 7

Viel opvallend scherp in, kwam in een opstootje met Mertesacker en lokte de strafschop uit. Haalde daarna helemaal zijn (kilo)gram door de 3-3 te maken.