Tien goals: Real, Getafe en Ronaldo maken van slotmatch een spektakelstuk!

Caroline Tonnelier

De Madrileense derby tussen Real Madrid en Getafe was de slotwedstrijd van La Liga 2014-2015. Beide teams hadden op zich niets meer te winnen of verliezen, maar maakten er toch een waar spektakelstuk van.

Cristiano Ronaldo opende na 13 minuten de debatten in Bernabeu. Met een knap kopbaldoelpunt zette hij Real op voorsprong. Getafe gaf zich echter niet gewonnen en 13 minuten later stond het zowaar 1-2 na goals van Escudero en Castro.

Hattrick Ronaldo

Ronaldo was echter vastbesloten om van zijn laatste match van het seizoen iets bijzonder te maken. Met een doelpunt op vrije trap en een strafschopgoal maakte hij er 3-2 van. Opnieuw kwam Getafe echter terug: na de gelijkmaker van Lacen stond het 3-3 aan de pauze.

Dat bleek het laatste wapenfeit van de bezoekers. Na de rust drukte Real het gaspedaal verder in. Wie wat later naar zijn plaats teruggekeerd was, had al twee doelpunten gemist. In minuut 51 stond het immers al 5-3 na goals van Chicharito en James Rodriguez.

Debuut Odegaard

Nog was het niet gedaan. Ook Jesé Rodriguez pikte immers zijn doelpuntje mee en in de slotminuut zette ook Marcelo zijn naam nog op het scorebord. Intussen hadden we al het debuut gekregen van Martin Odegaard, die kort voor het uur Ronaldo kwam vervangen.

Met zijn 16 jaar werd de Noor de jongste debutant ooit voor Real Madrid in La Liga. Dat Cristiano Ronaldo het seizoen eindigt als topschutter was voor de match al bekend. Hij klokt uiteindelijk af op 48 goals.