Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Maandag weten we of Middlesbrough of Norwich City volgend seizoen in de Premier League spelen. Zaterdag kregen we echter al een opwarmertje met de play-off finale voor promotie naar de League One. Het werd een echte thriller, met een dramatisch slot.

Het duel tussen Southend en Wycombe was absoluut niet voor hartlijders. Na 90 minuten stond het nog steeds 0-0, maar het echte drama begon in de verlengingen.

Van anti-held naar held

Na 95 minuten kwam Wycombe op voorsprong na een own-goal van Bentley. De fans waren de promotie al aan het vieren, terwijl een aantal supporters van Southend al afgedropen waren toen Pigott in de blessuretijd van de verlengingen alsnog gelijkmaakte.

Zij moesten echter op hun stappen terugkeren om de dramatische strafschoppenreeks nog mee te maken. Het bleek de moeite waard, want achteraf waren zij aan het feest.

Nadat de 0-1 ongelukkig via zijn rug in doel belandde, werd doelman Bentley in de strafschoppenreeks uiteindelijk nog de held van de avond. Hij stopte de elfmeter van Wood en bezorgde zijn team zo de promotie.