AS Roma wint spannende Romeinse derby en brengt Lazio in de problemen

Tom Stroobants
| 8 reacties

AS Roma heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de Serie A. Het won de 'Derby della Capitale' op het veld van aarstrivaal Lazio met 1-2. Lazio blijft derde, maar voelt de hete adem van Napoli.

Lazio volgde als derde op één punt van AS Roma, mét Nainggolan in de basis, en kon dus over de ploeg van Rudi Garcia springen. De eerste helft was voor de thuisploeg. Klose kreeg de grootste kans, maar toonde zich niet de killer zoals we hem al eerder zagen. Roma had het moeilijk en mocht blij zij met een 0-0 ruststand.

Na de koffiepauze kregen we hetzelfde spelbeeld, tot de 68ste minuut. Rudi Garcia bracht Pjanic in de ploeg en dat bleek een goede zet te zijn. De bezoekers konden het spel plots wel bepalen en dat leverde meteen succes op. Iturbe knalde de 0-1 tegen de touwen.

Lazio en Napoli voor plaats 3

Lazio toonde zich mentaal sterk en herpakte zich vrijwel meteen. Invaller Djordjevic kopte op aangeven van Klose de gelijkmaker tegen de touwen. Maar nog was het niet gedaan, want aan de overkant besliste Yanga-Mbiwa de wedstrijd met een rake kopbal.

Roma is nu zeker van de tweede plaats en de groepsfase van de Champions League volgend seizoen. Lazio moet volgende week op bezoek bij het Napoli van Dries Mertens. Als het opnieuw verliest, pakt Napoli alsnog de derde plaats.