Bacca bezorgt Sevilla de Europa League met glansprestatie

Manuel Gonzalez
| 32 reacties

Sevilla heeft Dnipro Dnipropetrovsk in een spannende finale verslagen met 3-2. Carlos Bacca was dé man van de wedstrijd. Hij scoorde twee doelpunten en gaf één assist. Sevilla wint zo voor de vierde keer de Europa League en is alleen recordhouder.

Door Manuel Gonzalez in Warschau

De wedstrijd begon aan een verschroeiend tempo. Sevilla wilde al meteen een strafschop voor een fout op Reyes, scheidsrechter Atkinson wilde er niets van weten. Op de tegenaanval speelden Kalinic en Matheus het perfect uit: Kalinic deed het nationaal stadion in Warschau een eerste keer ontploffen.

Sevilla was niet van slag en drukte Dnipro achteruit. Reyes knalde net in het zijnet, doelman Boyko had een uitstekende redding in huis op een kopbal van Krychowiak. Die twee Sevilla-spelers eisten even later opnieuw een hoofdrol op. Reyes werd nog afgeblokt, maar de daaropvolgende hoekschop was het wel raak: Krychowiak plaatste de 1-1 op assist van Bacca voorbij Boyko.

Drie minuten later mochten de afgereisde Spanjaarden nog eens juichen. Reyes loodste Bacca prachtig door de buitenspelval met een doorsteekpass. De Colombiaan omspeelde Boyko en legde de verdiende 2-1 voorprong in doel. Konoplyanka reageerde met een afstandsschot, Sergio zweefde de bal van onder de dwarsligger.

Aan de overkant likte een poging van Alex Vidal de bovenkant van de lat. Toch hingen de bordjes nog voor de pauze weer gelijk. Rotan lepelde in de 44ste minuut een vrije trap van net buiten de zestien meter over de muur. Sergio zag de bal niet vertrekken en kwam te laat om de gelijkmaker te voorkomen: 2-2 en rusten geblazen.

Na de rust kregen we een ander spelbeeld. Dnipro kreeg meer voet aan de grond, zonder echt te kunnen dreigen. Sevilla kon ook geen kansen meer creëren en probeerde het nog eens op stilstaande fase. M'Bia kopte de goede kans hoog over.

Maar het bleek de finale van Bacca te zijn. Vitolo zette een kwartier voor tijd de ex-spits van Club Brugge alleen voor doel en zo'n kans moet je hem niet geven. Dnipro probeerde de scheve situatie nog recht te zetten, maar kon de overwinning van Sevilla niet meer in gevaar brengen.

Op het einde van de wedstrijd was het nog even schrikken wanneer Matheus uit het niets tegen de vlakte ging. Na enkele minuten werd de aangever van het openingsdoelpunt onder luid applaus van het veld gedragen. Maar Sevilla mocht even later dan toch feest vieren: de vierde Europa League-overwinning is binnen!