Bosuil davert: 5000 toeschouwers zien Antwerp vijf keer scoren

Antwerp heeft de Bosuil op fantastische wijze weten inzegenen in het nieuwe seizoen. Tegen Rochus Deurne werd flink gewonnen, onder een stralende zon en heel wat supporters.

Dirk Pieters in Antwerpen

Net geen 5000 fans waren afgezakt voor de eerste oefengalop in de Bosuil: de teller stopte op rond de 4800 toeschouwers. Toch een aardig bakje vol voor deze oefenpartij tegen Rochus Deurne.

En de bezoekers stonden na een kwartier al verrassend 0-2 op voorsprong, terwijl de thuisploeg aanvankelijk in hetzelfde bedje ziek leek als vorig jaar: kans op kans werd gemist.

Great Old zet het meesterlijk recht

In een loden zon werd het via Binst uiteindelijk dan toch nog 2-2 aan de rust. Na de pauze schakelde stamnummer 1 meteen een versnelling hoger en dat resulteerde in twee doelpunten in evenveel minuten.

Eerst scoorde Di Lallo, nadien Omolo. Daarna werd het eenrichtingsvoetbal, maar de oudste club van het land bleef kansen missen. Tot De Decker alsnog de eindstand op het bord zette: 5-2.