Het is zover: dít is de finale op het WK voor vrouwen

Martijn Goethals

Net als vier jaar geleden mogen de VS en Japan het onder elkaar uitmaken wie wereldkampioen voetbal bij de vrouwen wordt. De VS was eerder al door, Japan plaatste zich afgelopen nacht met 2-1 na een bloedstollende wedstrijd tegen Engeland.

Net voorbij het halfuur zette Aya Miyama Japan op voorsprong vanop de stip. Maar ook Engeland kreeg nog voor rust een strafschop. Al in de 40e minuut mocht Fara Williams de bordjes gelijk zetten.

De tweede helft stond bol van de spanning. De beslissing viel uiteindelijk pas in de blessuretijd toen Laura Bassett met een erg pijnlijke owngoal Engeland uit het toernooi kegelde.

Revanche

Zondag wordt de finale in Vancouver afgewerkt. De VS heeft nog een eitje te pellen met Japan. De finale van het vorige WK werd namelijk gewonnen door Japan na strafschoppen tegen de VS.