Amerikaanse vrouwen nemen revanche tijdens WK-finale, én hoe!

Martijn Goethals

De VS is wereldkampioen voetbal bij de vrouwen. Spannend was het afgelopen nacht wel nooit in het Canadese Vancouver. Amerika kwam al vroeg onder stoom en liet Japan nooit in de wedstrijd komen. Het werd 5-2.

Al na een kwartier was de finale eigenlijk al een uitgemaakte zaak. Het stond toen maar liefst 4-0 na een hattrick van Carli Lloyd en een goal van Lauren Holiday.

Maar Japan slaagde er knap genoeg wel weer in om er een wedstrijd van te maken. Net voor het halfuur zette Yuki Ogimi de 4-1 ruststand op het bord. In de 52e minuut werd het zelfs 4-2 na een owngoal van Julie Johnston.

Maar dat foutje zette Tobin Heath twee minuten later weer recht door de 5-2 eindstand tegen de netten te werken.

Weerwraak

De VS moest en zou afgelopen nacht in Vancouver wraak nemen voor wat er vier jaar geleden gebeurde. Toen verloor Amerika in de finale verrassend na penalty’s tegen datzelfde Japan.