Overzicht oefenduels: Waasland-Beveren gaat winnen op Kempense bodem

De competitiestart nadert met rasse schreden. Ook deze zaterdag trokken enkele eersteklassers de wei in om de basisploeg richting het nieuwe seizoen te finetunen.

KV Kortrijk - KV Mechelen 0 - 0

Kortrijk en Mechelen maakten er een potige pot voetbal van. Hoe het zover kwam leest u HIER.

KV Oostende - Lille 0 - 1

Na een verdienstelijke partij voor naar schatting 4.500 man gingen de Kustboys met het kleinste verschil ten onder tegen Lille. De Noord-Fransen verloren woensdag nog zwaar bij Lokeren (4-1).

KVO legde enkele fraaie combinaties op de mat, maar de bezoekers prikten dankzij Soualiho Meïté. In het slot werd Oostende nog een penalty ontnomen na handspel.

Leopoldsburg - Waasland-Beveren 1 - 2

Waasland-Beveren is met een veredeld B-elftal gaan winnen op het veld van Leopoldsburg. Ibou en Jellal deden de netten op Kempense bodem trillen.

Moeskroen-Péruwelz - Willem II 1-3

Wuytens zette de Nederlanders snel op voorsprong tegen RMP, dat via Marquet kort na rust wel terug in de wedstrijd kwam. Halfweg de tweede helft was Braber er om de club uit Tilburg terug op voorsprong te zetten, tien minuten voor tijd maakte hij de match helemaal monddood.

Sporting Lokeren - Shmona Hapoel 1-0

Ayanda Patosi zorgde met enig mooi doelpunt voor een nieuwe deugddoende zege van de Waaslanders.

Berchem - Antwerp 1-3